Sommige werkgevers bieden praktijk- of werkleerplaatsen aan, zodat mensen beter voorbereid zijn op de arbeidsmarkt. Daarbij maken ze kosten voor de begeleiding van de leerling, student of deelnemer. Daarom is er een tegemoetkoming, de Subsidieregeling Praktijkleren.
Het maximale subsidiebedrag is €2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats. De subsidie praktijkleren wordt altijd achteraf aangevraagd, na afloop van het studiejaar of na afloop van de begeleiding. Wij kunnen dit doen.
Een aanvraag indienen voor studiejaar 2019/2020 is mogelijk vanaf 1 juli, 9:00 uur tot en met 16 september 2020, 17:00 uur. AvPS kan de aanvraag verzorgen. Voor slechts €45,- (excl. btw) per aanvraag kunnen wij de aanvraag van de subsidieregeling voor je in orde maken.
De Subsidieregeling Praktijkleren wordt in de studiejaren 2019/2020, 2020/2021 en 2021/2022 uitgebreid met een extra ‘compartiment’. Het gaat om een extra subsidiebedrag (bovenop de gebruikelijke subsidie) voor erkende leerbedrijven in de landbouw, horeca en recreatie, als zij een bbl-traject aanbieden.
Het plan is overigens om het extraatje door te laten lopen tot en met 2024, maar de Subsidieregeling Praktijkleren loopt officieel af na 2022. Daardoor is het nog onduidelijk wat er gebeurt met de extra subsidie na 2021/2022.
Bij de aanvraag van het basisbedrag van de Subsidieregeling Praktijkleren moet de aanvrager melden of het erkende leerbedrijf behoort tot de sector landbouw, horeca of recreatie. Hiervoor wordt er gekeken naar SBI-codes. Die kunnen niet met terugwerkende kracht gewijzigd worden om in aanmerking te komen voor de extra subsidie. Op het moment van de aanvraag moet de hoofdactiviteit van het erkende leerbedrijf correct geregistreerd staan.
Let op, agendapunt: datum NOW 2.0
De NOW 2.0 is aan te vragen vanaf 6 juli en loopt over de maanden juni, juli, augustus en september. De Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) vergoedt maximaal 90% van de loonkosten.
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons. Wij staan u graag te woord.