Het kabinet wil de economie stimuleren, nu ondernemers en bedrijven in de problemen dreigen te komen door het coronavirus. Belastinguitstel, werktijdverkorting en andere oplossingen: bekijk hieronder een overzicht.
Hoe zit het nu met de ziekteverzuimverzekering rond je personeel? Lees hier het antwoord op de meest gestelde vragen!
(via Centraal Beheer)
Ondernemers die serieus kunnen onderbouwen en aantonen dat ze in de problemen komen door het coronavirus, kunnen uitstel van betaling aanvragen bij de Belastingdienst. De aanvraag dient schriftelijk te worden onderbouwd, bij toekenning zet de Belastingdienst de invordering stop. De fiscus oordeelt later of de aanvraag terecht was.
Wanneer corona als oorzaak van de problematiek erkend wordt, zullen ook verzuimboetes worden geschrapt of teruggedraaid. Ondernemers kunnen daarnaast vragen om een lagere voorlopige aanslag, als zij door het coronavirus een lagere winst verwachten.
Werktijdverkorting is een overheidsregeling. De overheid compenseert de verloren uren voor de werknemers als gevolg van de coronacrisis. Hier zijn wel weer voorwaarden aan verbonden. We citeren: de situatie moet minimaal 2 en maximaal 24 weken voor werkuitval zorgen en er moet voor minimaal een vijfde van het personeel geen werk meer zijn.
Wat zijn de regels als je thuiswerkt en wat als de crèches en scholen alsnog sluiten? Journalist Elise Vermeeren vat het vakkundig samen.