Loonmaatregel NOW 6 april open

Loonmaatregel NOW 6 april open

NOW: Er is een datum. Vandaag heeft minister Wouter Koolmees (SZW) bekendgemaakt dat de loonmaatregel NOW (Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid) vanaf 6 april open is.

Ondernemers met omzetverlies krijgen de loonkosten tot maximaal 90% vergoed. Bedrijven kunnen straks zelf de aanvraag doen via een digitaal portaal van het UWV.

De ervaring met andere aanvraagmogelijkheden leert dat er regelmatig storingen zijn. Bij de oude werktijdverkortingsregeling liep de website ook vast. “Als er heel veel aanvragen tegelijkertijd binnenkomen, dan blijft het portaal toch overeind”, zegt Fred Paling van het UWV.

Volgens de bestuursvoorzitter kunnen er in totaal 60.000 aanvragen per dag worden verwerkt. Wie eerder al werktijdverkorting heeft aangevraagd, hoeft nu niets te doen: de wtv-aanvraag wordt beschouwd als NOW-aanvraag: je krijgt een bericht.

Lees het nieuwsbericht: NOW 6 april

Overzicht actuele regelingen

NOW: Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (6 april open)
Tozo: Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemer (open)
TOGS: Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (open)
BMKB: Borgstelling MKB-kredieten (verruimd sinds 16 maart)
Betalingsuitstel: bijzonder uitstel van betaling (pas na aangifte én aanslag)

Bezetting op kantoor AVPS tijdens Corona

Vanwege de coronacrisis hebben wij een andere bezetting op kantoor Het is het handigste om ons te mailen bij vragen of opmerkingen.