Belangrijke update: Subsidieregeling praktijkleren

Mei 2024

Belangrijke update: Aanvragen Subsidieregeling praktijkleren

Nieuwe aanvraagprocedure en aanvraagportaal voor 2024

Vanaf 2024, is er nieuw aanvraagportaal voor deze subsidieregeling. Het nieuwe systeem van het RVO brengt een aangepaste aanvraagprocedure met zich mee. Lees meer over het nieuwe aanvraagproces op de website van het RVO.

Ketenmachtiging verplicht bij intermediair

Als u wilt dat wij als intermediair de aanvraag voor u verzorgen hebben wij voortaan een ketenmachtiging nodig. Zonder deze ketenmachtiging kunnen wij de aanvraag helaas niet verzorgen. Middels deze link kunt u ons machtigen.

Ons advies is om te kiezen voor alle diensten bij het afgeven van de Ketenmachtiging. Het is belangrijk om dit tijdig te doen, aangezien het proces enkele weken kan duren.

Wat is een Ketenmachtiging

Ketenmachtiging is een regeling die het mogelijk maakt voor een organisatie om namens een andere partij digitale handelingen uit te voeren in officiële registers of bij overheidsdiensten. Dit is vooral relevant waar bedrijven, zoals AvPS optreden namens hun cliënten. Met een ketenmachtiging kan AvPS subsidies aanvragen, belastingaangiftes doen, of andere officiële documenten indienen via digitale systemen zoals het eHerkenning platform.

De ketenmachtiging moet expliciet door de cliënt worden verleend, en deze machtiging specificeert welke diensten de intermediair namens de cliënt mag uitvoeren. Het regelen van een ketenmachtiging is een zorgvuldig proces waarbij identiteitsverificatie en contractuele afspraken plaatsvinden, om zeker te stellen dat alles volgens de wettelijke normen verloopt. Dit zorgt voor een betrouwbare en veilige manier om gegevensbeheer en -verwerking te delegeren aan een vertrouwde derde partij.

eHerkenning

Voor het nieuwe aanvraagportaal is eHerkenning van minimaal niveau 3 met machtiging voor RVO-diensten vereist. Het verkrijgen of vernieuwen van eHerkenning kan 2 tot 7 werkdagen duren, dus we adviseren u dit ook vroegtijdig aan te vragen, mits u hier nog niet over beschikt.

Subsidieregeling praktijkleren tijdig indienen

Het is cruciaal om uw aanvraag zo snel mogelijk in te dienen. Let op: de deadline voor het indienen van uw aanvraag is 17 september 2024 om 17:00 uur. Aanvragen die na dit tijdstip binnenkomen, kunnen helaas niet meer worden verwerkt.

Wij staan klaar om u te ondersteunen bij deze nieuwe stappen. Heeft u vragen of heeft u assistentie nodig, neem dan gerust contact met ons op.