Kerstpakket in werkkostenregeling

Kerstpakket in werkkostenregeling

Breng de kosten voor het kerstpakket onder in de werkkostenregeling (WKR), zodat je belastingvrij schenkt. Een kerstgeschenk is een bijzonder cadeau voor je werknemers en een mooie gelegenheid voor jou als werkgever om je waardering voor je personeel uit te spreken.

Zo werkt de werkkostenregeling
Inspiratie voor een leuk kerstpakket
Belastingsmogelijkheden WKR

Traditoneel vertrouwd kerstpakket

Kies je voor het gemak van een standaard pakket of stel je zelf een pakket samen? Verwen je je werknemers met luxe producten die ze zelf niet zo vaak zullen kopen? De lekkere hapjes en fijne extra items zijn een welkome aanvulling om december en januari nog gezelliger te maken. Een fles wijn blijft populair om te schenken, maar je wilt wellicht ook rekening houden met medewerkers die geen alcohol drinken.

Eens een ander kerstpakket

Wil je je betrokkenheid als bedrijf bij de maatschappij tonen, dan is een alternatief kerstgeschenk een mooi idee.
Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

  • Duurzaam cadeau
  • Een beleving
  • Schenking aan een goed doel
  • Abonnement
  • Branded met het logo van je bedrijf
  • Flexibele vakantiedagen

Fiscale afweging

Bij schenken is het verstandig om altijd een fiscale afweging te maken, welke invulling je ook geeft aan de kerstgeschenken voor je personeel. Een kerstpakket valt onder loon en is dus belast. Maar de kosten voor het kerstpakket kunnen in de vrije ruimte van de WKR ondergebracht worden, waardoor er geen belasting over betaald wordt. Heeft de specifieke medewerker bovendien niet meer dan € 227,- ex. BTW ontvangen aan personeelsvoorzieningen? Dan mag de BTW op een kerstpakket in aftrek gebracht worden.

Volgens onderzoek van de brancheorganisatie Promotional Products Professionals bedraagt de gemiddelde waarde van een kerstpakket ongeveer € 50,-. De mate van persoonlijke aandacht in het pakket, is niet in waarde uit te drukken, maar wordt zeker gewaardeerd! Het handgeschreven kaartje, de oprechte boodschap, het loont om je HR-afdeling ook daar tijd voor te laten maken.
Eén van de vele voordelen van het uitbesteden van je salarisadministratie of HR, is het vertrouwen dat de administrateur de juiste kennis in huis heeft om je zaken perfect te regelen. Zo houd je tijd over om dat persoonlijke kaartje te schrijven!

Jan Jan

Een offerte ontvangen?

Vraag hieronder gelijk een offerte aan voor het uitbesteden van de loonadministratie.

  • Velden met een * zijn verplicht.