Reorganisatie

Advies reorganisatie, zo pak je het aan

Advies reorganisatie: je kunt ertegen opzien om een reorganisatie aan te kondigen, maar het is aan te raden om op tijd in te grijpen. Dankzij een tijdige reorganisatie blijft de werkgelegenheid voor een (groot) deel van het personeel bestaan.

Het alternatief is in veel gevallen geen alternatief: de gevolgen zijn een stuk groter wanneer je aan ‘een dood paard’ trekt, als je blijft ‘aanmodderen’. Een reorganisatie of ontslagronde kan dus zomaar de beste oplossing zijn, zelfs al doet het even pijn. Maar hoe pak je dat aan?

Reorganisatieplan uitzetten

Een reorganisatieproces is niet makkelijk en daarom heb je een reorganisatieplan nodig. Als veelzijdig ondernemerskantoor helpen we je met het uitzetten van een ‘eerlijk plan’ (volgens de regels van de overheid). Ook adviseren we in het overbrengen van de boodschap.

Bedrijven hechten veel waarde aan hulp bij het reorganisatieproces, omdat dit vaak een lastig proces is. Wacht niet te lang, grijp in en ga voor een zorgvuldige reorganisatie. Wij helpen je waar nodig. Onder andere met het reorganisatieplan. Dat geeft lucht.

Advies reorganisatie: onafhankelijke mediator inschakelen

AvPS fungeert desgewenst als een soort mediator, de onafhankelijke partij die de belangen van beide partijen herkent en erkent. Met een mediator haal je de onvermijdelijke onrust deels weg, omdat elke partij gehoord wordt. Samen vinden we een oplossing.

Communicatie rond de reorganisatie op orde

De hete aardappel doorschuiven is iets wat je dient te vermijden bij een reorganisatie. Vroeg of laat moet je over de brug komen met je verhaal. Het liefst vroeg: afwachten voedt de onrust. De communicatie rond de reorganisatie is van groot belang voor een vloeiende procesbegeleiding.

Omgang met blijvend en vertrekkend personeel

Een ontslagronde hakt erin, maar je hebt zelf nog behoorlijk wat invloed op hoe je aanpak ervaren wordt. Met een helder reorganisatieplan, een vakkundige mediator en anticiperende communicatie kom je een heel eind. Verder is het verstandig om na te denken over de omgang met blijvend en vertrekkend personeel.

Twee zaken zijn hierin van belang: enerzijds het (gevoelsmatig) verzachten van de pijn voor de vertrekkende medewerkers en anderzijds het motiveren van de medewerkers die blijven. Hierover gaan we graag met je in gesprek om dit in goede banen te leiden.

Concreet advies en ondersteuning bij een reorganisatie

Neem contact op als je interesse hebt in concreet advies en ondersteuning bij personeelszaken, een reorganisatie of ontslagronde. AvPS gaat voor je aan de slag. Samen sterker. Als het dan toch moet gebeuren, laat het dan zo goed mogelijk gebeuren!

Met een helder reorganisatieplan, een vakkundige mediator en anticiperende communicatie kom je een heel eind.

Chantal Chantal

Een offerte ontvangen?

Vraag hieronder gelijk een offerte aan voor het uitbesteden van de loonadministratie.

  • Velden met een * zijn verplicht.