Subsidieregeling Praktijkleren

Subsidieregeling Praktijkleren

Bied je als werkgever een praktijk- of werkleerplaats aan? Dan help je leerlingen beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt! Hiermee maak je kosten doordat je tijd steekt in bijvoorbeeld begeleiding. Gelukkig is daar een tegemoetkoming voor middels een subsidieregeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Vraag in 2023 subsidie voor praktijkleren aan tussen 2 juni en 15 september. De beoordeling van je aanvraag vindt plaats van augustus t/m december. Berichtgeving over en uitbetaling van de subsidie gebeurt voor eind december. Gedurende de eerste drie kwartalen van 2024 voert de RVO controles uit. Als werkgever houd je zelf de administratie bij, bewaart en verstrekt deze op verzoek. Onder de administratie vallen ten minste de praktijkleerovereenkomst, aanwezigheids- en begeleidingsverslaglegging.

AvPS regelt het voor je

AvPS kan de subsidie-aanvraag bijzonder efficiënt voor je regelen. Vul direct het formulier in, zodat we snel aan de slag kunnen met je aanvraag! Houd het BSN van de deelnemer (‘leerling’) en het Crebo-nummer (de Opleidingscode) bij de hand.

Voor erkende leerbedrijven in de sectoren landbouw, horeca en recreatie is in 2023 bovendien extra subsidie beschikbaar.

SBI-codes leidend bij de aanvraag

Bij de aanvraag wordt er gekeken naar SBI-codes. SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling. Je kunt je SBI-code niet met terugwerkende kracht wijzigen om in aanmerking te komen voor de extra subsidie.

 

Bas Bert

Snel contact opnemen?

Vul hieronder het contactformulier in en geef je vraag of opmerking aan ons door.

  • Velden met een * zijn verplicht.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.